Ofis Aydınlatması İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

Çalışma alanınızdaki ofis aydınlatması, ekibinizin ruh hali, enerji seviyesi ve üretkenliği üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

Çok loş olan aydınlatma, çalışanlarınızın yorgun ve huysuz hissetmelerine neden olacaktır. Öte yandan, çok parlak olan aydınlatma gözlerinde zor olacak - hatta migreni tetikleyecek - ve vücutlarının doğal ritimlerini bozacaktır.

Alan için mükemmel aydınlatma, çalışanlarınızın uyanık, yaratıcı, enerjik ve yüzde 100 verimli çalışması için doğru zihin durumunda kalmasına yardımcı olur. Ancak çok loş ve çok ışık arasındaki dengeyi bulmak zor bir iş olabilir.

Bu yazıda, ofis aydınlatması hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız ve benzersiz ofisiniz için doğru aydınlatma türünü seçmenize yardımcı olacağız.

EN İYI OFIS AYDINLATMASININ DEĞIŞKENLERI

Ortak çalışma alanı ofis aydınlatması

1) Ofis Aydınlatma Standartları

ABD General Services Administration (GSA), Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm işletmeler için minimum standart ofis aydınlatmasını belirler. Web sitelerine göre, normal bir iş istasyonu Metrekare başına 500 lümen gerektirir.  

Bu çok fazla gibi görünebilir veya lümenlere aşina değilseniz hiç bir anlam ifade etmeyebilir ama aslında şuna indirgenir: her 6m x 6m ( 36 metrekare ) alan, 35 watt'lık bir akkor ampulden eşdeğer ışığı almalıdır.

Bunu perspektife koymak için, çoğu masa lambaları, 800 lümen üreten 60 watt'lık bir ampul kullanır.

GSA ayrıca aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer ofis aydınlatma standartlarını da sağlar:

Floresan tavan armatürleri ve ampuller önerilen en temel seçenektir

Aydınlatma düzeni, tüm ofis alanı için eşit miktarda aydınlatma sağlamalıdır.

Görev aydınlatma seçenekleriyle boşlukları doldurun

Gölgeleri en aza indirmek için aydınlatma seçeneklerini ayarlama

Bu standartlardan bazılarını bu makalenin diğer bölümlerinde daha ayrıntılı olarak tartışacağız.

2) Ampul Tipi

Çoğu ofis ortamında olduğu gibi, floresan veya ışık yayan diyot (LED) ampuller en iyi seçenektir, ancak halojen ve akkor da mevcuttur.

Floresan ampuller en yaygın olanıdır çünkü eski teknolojidir, ancak LED ampullerin diğer seçeneklere göre çeşitli avantajları vardır.

LED ampullerin kullanımı ve bakımı daha ucuzdur

LED ampuller daha uzun ömürlüdür

LED ampuller aşırı enerji kullanmaz

LED ampuller kızılötesi radyasyon yaymaz

LED ampuller yatkın kişilerde migreni tetiklemez

LED ışıklar günün saatine ve mevsime uyacak şekilde karartılabilir

LED ampuller melatonin üretimini engellemez veya uyku düzenine müdahale etmez

Sizin için bir ampul veya diğeri seçmeden önce ofis aydınlatma, tüm artıları ve eksileri tarttığınızdan emin olun.

3) Renk ve Sıcaklık

Sıcak ofis aydınlatması

Ofis aydınlatmanızın rengi ve renk sıcaklığı da ekibinizin verimliliği için hayati bir rol oynar.

Genel olarak, sıcak sarı veya sıcak turuncu ışıklar rahatlamak ve gevşemek için daha iyidir, soğuk mavi veya soğuk beyaz ışıklar uyanmak, çalışmak ve konsantre olmak için daha iyidir.

Hem floresan hem de LED ampuller mavi ve beyaz spektrumda ışık yayar, bu da onları sabah aydınlatması için ideal kılar. LED'ler ayrıca rengi ve sıcaklığı ayarlamanıza izin verir, böylece dışarıdaki doğal ışığı taklit etmek için yaydıkları ışığı değiştirebilirsiniz.

4) Parlaklık

Benzer şekilde, parlaklık ruh halini ve enerji seviyesini etkiler.

Sabahları parlak ışık uyanıklığı, aktiviteyi ve yaratıcılığı teşvik etmek için en iyisidir, öğleden sonraları loş ışık ise odaklanmış, sabit işler için en iyisidir.

Modern LED ofis ışıkları, ampullerin parlaklığını günün saatine göre (bazen otomatik olarak) ayarlamanıza olanak tanıyan bir özellik ile donatılmıştır. Sabahları parlak başlarlar ve gün geçtikçe yavaş yavaş kararırlar.

5) Maliyet

Ofis aydınlatmanızın tasarımını göz önünde bulundururken maliyet önemli bir faktördür, çünkü ampuller her gün 14 ila 18 saat (veya daha fazla) arasında herhangi bir yerde çalışacaktır.

Floresan ve LED tipik olarak kullanımı en ucuz olanlardır, ancak maliyeti düşürmek kullanılan elektrik üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanız için hareket sensörleri, zamanlayıcılar ve dimmer takarak her türlü ampulün kontrolünü sağlamak daha iyidir.

6) Bilgisayar Yerleştirme

Ofis aydınlatmanızı kurarken akılda tutulması gereken bir diğer değişken de bilgisayar yerleşimidir.

Bazı ışıkların parlaklığı ve hatta pencere konumu en iyi bilgisayar ve dizüstü bilgisayar ekranlarını bile üzecek kadar bunaltabilir ki, üzerlerinde çalışmak imkansız hale gelir.

Ofis aydınlatmanızı Buna göre konumlandırın ve bilgisayar yerleşimi ışığa göre sağlayın.

DOĞRU OFIS AYDINLATMASI NASIL SEÇILIR

Gece aydınlatmalı ortak çalışma alanı

1) Çalışma Alanınızı İnceleyin

Doğru ofis aydınlatmasını seçmenin ilk adımı, çalışma alanı.  

Doğal ışığın nereden geldiğini ve günün en parlak bölümünde yapay aydınlatmayı karartabileceğiniz (hatta kapatabileceğiniz) yeterli doğal ışık olup olmadığını not edin.

Aşağıdaki gibi sorular sorun:

En azından minimum standartları karşılamak için yeterli ışık var mı?

Mevcut düzenlemeyi geliştirebilir misiniz?

Parlama, çalışma alanınızdaki herhangi bir konumda bir faktör haline geliyor mu?

Ekip üyeleri göz yorgunluğundan şikayet ediyor mu?

Aydınlatmayı, parlaklığı (farklı değişkenler), yansımayı ve kontrastı ölçmek için ayrıntılı bir ışık araştırması yapmak üzere bir profesyonel kiralamayı bile yararlı bulabilirsiniz.

2) İhtiyacınız Olan Ofis Aydınlatma Tipini Belirleyin

Ofis aydınlatması söz konusu olduğunda, seçenekler şunları içerir:

Doğrudan 

Dolaylı

Doğrudan-Dolaylı

Direkt - Spot

Korumalı – Kamaşma Önleyici

Doğrudan aydınlatma düşünün masa lambası bireysel iş istasyonlarında dolaylı aydınlatma için bir takviye olarak en iyisidir.

Doğrudan dolaylı aydınlatma çoğunlukla parlamayı azaltmak için üretimde kullanılır tüm kapsama alanı boyunca eşit kapsama alanı için aydınlatmayı yukarı ve aşağı yansıtır.

Dolaylı aydınlatma - çoğunlukla ofis ortamlarında kullanılır - aydınlatmayı tavana doğru yansıtır ve burada tüm alana daha doğal bir şekilde dağılır.

Ofis ortamlarında da kullanılan korumalı aydınlatma, çalışma ortamının tam kapsama alanı için aydınlatmayı çeşitli kapaklar ve lensler aracılığıyla filtreler ve dağıtır.

Çoğu ofis ortamında, yaygın olarak dağılmış ışık kaynaklarının (doğrudan-dolaylı, dolaylı veya korumalı) ve doğrudan görev aydınlatmasının bir kombinasyonu iyi çalışır.

3) Her İş İstasyonunda Görev Aydınlatması Sağlayın

Yukarıda belirtildiği gibi, pencerelerden veya tepegöz ampullerden gelen herhangi bir ortam ışığını her iş istasyonunda doğrudan görev aydınlatmasıyla desteklemek en iyisidir.

Bir ofis ortamı için bu, her birini vermek anlamına gelir. Ekip 500 lümen sağlayan kullanımı kolay ve kolayca ayarlanabilir bir masa lambasına erişimi olmalıdır.

4) Ekibinizi Mümkün Olduğunca Doğal Işığa Maruz Bırakın

Çok sayıda doğal aydınlatmaya sahip ofis alanı

Bu adım büyük ölçüde şunlara bağlı olacaktır: ekibinizin çalıştığı alan.  

Eski binalar, gün boyunca bol miktarda doğal ışık sağlayan büyük, tavandan tabana pencerelere sahip olabilir. Yeni binalar, ekibinizdeki herkese ışık sağlamayı imkansız kılan yalnızca belirli yerlerde daha küçük pencerelere sahip olabilir.

Çalışma alanınızda pencereler minimumdaysa, bölgenizdeki doğal ışığın rengini ve sıcaklığını taklit eden ofis aydınlatması kurmayı düşünün.

5) Titreşimi Önleyin

Ofis aydınlatmanızda çok fazla titreme çıplak gözle algılanamayan titreme bile can sıkıcıdır ve uzun süre maruz kalma ile göz yorgunluğuna, baş ağrısına ve diğerler sağlık sorunlarına neden olabilir.

Titreşimin ekibinizi etkilemesini önlemek için:

Elektronik balastlı aydınlatma seçeneklerine yükseltme ( flickerFree )

Işıkların tüm parçalarının iyi çalışır durumda olduğundan emin olun

Düzenli ampul değişimini planlayın

Bu önlemler alındığında, ekibiniz uzun vadede daha mutlu, daha sağlıklı ve daha üretken olacaktır.

İYI AYDINLATILMIŞ BIR ÇALIŞMA ALANI ILE ÜRETKENLIĞI ARTIRIN

Gördüğünüz gibi, doğru ofis aydınlatmasını seçmek, işletmenizin başarısının önemli bir bileşenidir. Ancak, işinizden en iyi şekilde yararlanmanın tek yolu bu değil, home ofis veya takım çalışma alanı.  

Mobilya, dekor, renk düzeni, oturma seçenekleri, hatta trafik akışı tüm bu değişkenler sizin ve ekibinizin seçtiğiniz alanda ne kadar iyi çalıştığınızı etkiler.

İşte bu noktada Kaya Aydınlatma çalışma alanlarınızı, ekibinizin mutluluğunu ve üretkenliğini göz önünde bulundurarak Aydınlatma Projenizi tasarlar.

Paylaşılan ofis ortamlarımızın her biri, aşağıdakiler gibi ilham verici tasarım öğelerini içerir: ofis tesisleri, açık kat planları, canlı renkler, çok amaçlı çalışma alanları ve durum için mükemmel aydınlatma - artı ekibinizi mükemmelliğe motive edecek bir dizi başka tasarım faktörü.

Benzersiz, iyi dekore edilmiş ve iyi döşenmiş ofis ortamlarımıza ek olarak, her büyüklükteki işletme ayrıca aşağıdakiler gibi endüstri lideri olanakların keyfini çıkarın:

Özel etiketli posta hizmeti

Günlük yerinde temizlik

Özel yapılar

Konuk karşılama ve karşılama

İnanılmaz derecede hızlı Wi-Fi

24 saat erişim

İmtiyazlı gıda pazarı

Bisiklet depolama

Üretkenliğinizi artırmak ve işinizi daha iyi hale getirmek için geniş, iyi donanımlı bir işbirliğine dayalı çalışma alanı arıyorsanız, modern ofis alanlarının sunduğu en iyi deneyimi yaşayın.

Uzaktan çalışanlar ve her türlü işletme için ortak çalışma alanlarının avantajları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kaya Aydınlatma’yı bugün daha fazla bilgi edinmek için arayın.