Otel aydınlatması:

Bir konaklama tesisi ( Otel ) için aydınlatmanın önemini ve sektörde kendilerini en çok empoze eden trendlerin neler olduğunu bilmek, eksiksiz bir otel aydınlatma projesi için çok önemlidir.

Konukseverlik sürekli evrim geçiren bir dünyadır ve geçmişe kıyasla, değişim daha da hızlı hale gelmiş gibi görünmektedir, öyle ki oteller ve hanlar sürekli olarak güncellenmek, kendini yenilemek, ve oluşa gelen değişikliklere uyum sağlamak zorundadır.

Aydınlatma seçiminin nasıl birleştirileceğini bilmek, aydınlatma malzemelerinin hem kısa vadede hem de uzun vadede şüphesiz avantajlar sağlayan enerji tasarrufu ile giderek daha fazla olmazsa olmazlarından biri haline gelir: bu aynı zamanda küçümsememeniz gereken pazarlama yönlerini de içerir.

Şimdi eksiksiz bir tasarım için göz önünde bulundurulması gereken ana trendlerin neler olduğunu öğrenelim.

Bir otelin aydınlatmasını tasarlamak için izlenecek adımlar nelerdir?

İyi bir otel 5 yıldıza sahip değildir, ancak misafiri evde olduğu gibi, saran ve misafirperver bir atmosferle rahat hissedebilmelidir.

Otelin aydınlatması, hem görünürlükle bağlantılı işlev hem de uyandırabileceği duygular için değil, konuk deneyimine önemli ölçüde katkıda bulunur.

Doğru ışıklarla yeniden yaratabilmeniz için ihtiyacınız olan atmosfer, konukların otelin her odasında yollarını kolayca ve rahatça bulmalarını sağlamak için misafirperver, hoş ve işlevsel olmalıdır.

  1. Otel lobisinde, işlev ile verilen aydınlatma arasındaki ilişki, misafirin ilk izlenimini geldiği andan itibaren nasıl etkileyeceğini bilen bir atmosfer yaratacak kadar uyumlu olmalıdır.
    Misafirleri karşılayan ışık, içlerinde iyi bir anı bırakmaktan sorumludur.
  2. Öte yandan, odalarda ışık daha pratik ama esnek bir rol üstlenmelidir. İhtiyaçlarınıza göre ayarlama imkanı sunmak gerekli olacaktır. Misafirin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilen bir aydınlatma sistemi benimsemek, ruh hali tarafından dikte edilen kendi karşılamasının çoğunu bağımsız ve çağdaş bir şekilde yeniden yaratmasına izin vermek anlamına gelir.
  3. Otelde etkinlik odası, konferans ve toplantılar için bir alan varsa, bu alanda gerçekleştirilen farklı faaliyetleri karşılamak için çok esnek bir aydınlatma gerekecektir.
    Bu gibi durumlarda, aydınlatma, tüm personelin kolayca manevra yapabileceği yeterli bir kontrol sistemi kullanılarak yönetilmelidir.
  4. Restoran ve bar alanının aydınlatmasına gelince, ışıklar mekanları ayırt etmede, atmosferi farklı ortamlara daha uygun şekillendirmede önemli bir rol oynarlar.

Örneğin, personel tarafından kullanılan yürüyüş yolları genellikle masalarda veya koltuklarda daha parlak ışıktır. Restoranlarda, rahatlatıcı ve samimi bir atmosfer yaratmak için akşam yemekleri için sıcak bir renk tonuna sahip yumuşak bir ışık kullanılması tercih edilir. Bununla birlikte, kahvaltı ve öğle yemeği için, bol miktarda doğal aydınlatma ile entegre olmak veya daha parlak ve daha uyarıcı tonlarda aydınlatma kullanmak en iyisidir.

Şimdi, bu ve tanrıların otel tarafından sunulan ek hizmetleri temsil eden, ancak müşteriler için seçimleri için belirleyici unsurlar olan tüm bu alanların nasıl aydınlatılacağını ayrıntılı olarak görelim.

 

Oteller için aydınlatma: iç ve dış mekanlar için fikirler

İdeal aydınlatma her şeyden önce otelin doğasına, kendi karakteristiklerine ve diferansiyel unsurlarına bağlıdır.

Bir otele gelen ziyaretçilerin olumlu deneyimi öncelikle görsel etkiye bağlıdır. Işığın kalitesini belirleyen ve bilinçsiz bir seviyede belirleyici bir etkiye sahip olan.

Tasarım aşamasında çok çeşitli faktörler dikkate alınmalıdır: parlamanın sınırlandırılması, ışık cisimlerinin dağılımı, ışığın göreceli renk oluşturma ile rengi ve ışığın doğru yönü.

Işığı etkili bir şekilde kullanmak, kullanıcıların hareketlerine 360 derecede eşlik etmek anlamına gelir, bu nedenle gölgelerle çalışmak da doğru kontrastı yaratmanıza yardımcı olacaktır: yaratıcı bir kullanım ve duygusal ışık şaşırtıcı derecede olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

Bir oteli oluşturan çeşitli parçaların nasıl aydınlatılacağını görelim ve ardından çeşitli otel türleri için ideal aydınlatmayı analiz edelim.

Bir otel lobisi en iyi şekilde nasıl aydınlatılır?

Genellikle bir geçiş yeri olarak kabul edilen bir otelin lobisi, odalara veya yapının diğer alanlarına ulaşmak için basit bir geçiş, mülkün ilk izlenimini sağladığı için aslında önemli bir alandır, konukların nerede olduklarını, otelin tonunu ve türünü anlamalarını sağlar.

Kullanılan ışık, otelin misafirlerine vermek istediği görüntüyü tam olarak aktarabilmelidir.

Bu nedenle, uygun aydınlatmanın tasarlanması esastır: otelin kimliğine bağlı olarak, resepsiyon masasını baskın bir ışıkla aydınlatmayı veya samimi ve davetkar bir ışık kullanmayı, kontrastlar ve sıcak tonlar içeren bir oyunla, sesinizi alçaltmaya ve yerin samimiyetine saygı duymaya davet etmeyi seçebilirsiniz.

Işık, konuklara rehberlik edecek ve resepsiyonu veya eşyalarınızı saklayabileceğiniz oturma alanlarını kolayca tanımalarına yardımcı olacaktır; Bu durumda, atmosfer daha yumuşak olacaktır.

Salondaki ışığın dikey ve yatay aydınlatma arasında dengelenmesi gerekir: malzemelerin belirli bir parlaklığı, aydınlık gövdeler tarafından üretilen gölgeleri yumuşatmaya hizmet edecektir.

Bir otelin koridorlarını aydınlatmak için en iyi çözümler nelerdir?

Koridorlarda, odalara, merdivenlere veya asansörlere erişimi tanımlamak için ışık işlevsel olmalıdır, bu nedenle her şeyden önce koridorlar büyük uzunluklarda olduğunda aydınlatma seviyelerini değiştirmeniz gerekir.

Bu alanlarda, iyi tavan ve duvar ışığı kalkanı önemlidir: aydınlatma, koridorun daha yüksek görünmesini sağlamada veya daha az uzun olduğu algısını vermede stratejik bir rol oynar.

Otel odaları için en uygun aydınlatma nedir?

Bir otelin yatak odalarının aydınlatılması için, her birimizin ışığı farklı algıladığı gerçeğini göz önünde bulundurmalısınız.

Bu nedenle, kullanımlarını kolaylaştırmak için cihazların ayrı ayrı açılabilmesi ve doğrudan misafirler tarafından düzenlenebilmesi gerekecektir. Bunun nedeni, odanın rahat hissetmesi gereken konuk için yeni ve bilinmeyen bir ortam olmasıdır. Yatağın yanında, kolayca yorumlanabilen, hoş karşılandığını hissettirecek bir kontrol paneli öngörmek.

Konukların bir aile atmosferini deneyimlemeleri için, Günışığı renkli aydınlatma (2700 ila 3000 K arası) kullanmak gerekecektir: ana görüş eksenleri boyunca doğrudan veya dolaylı ışık nedeniyle güçlü kontrastlardan ve parlamadan kaçınır, ancak hareket yaratmak ve parlak monotonluktan kaçınmak için kontrastlar arasında doğru dengeyi arayın.

Yatağa gelince, herhangi bir okuma anını kolaylaştırmak için yönlü bir ışık armatürünün etrafında veya dağınık bir ışık aplikasyonunda yolunuzu bulabilirsiniz.

Odanın alanını genişletmek için, bazen yatak alanı ile banyo arasında cam kullanılır: bu şekilde, alanı genişletmek, sınırlarını genişletmek için bitişik odadaki ışığı açmak yeterlidir.

Bazen oda, geniş dış mekan terasıyla bile bir olur: bu durumda, aydınlık koltukları da içeren, zemine yönlendirilmiş ışık oyunlarını kullanarak dış mekanı aydınlatabilirsiniz.

Bir otel banyosuna ışık nasıl verilir

Banyoya ayrılan alanda, aydınlatma projenizin dikkati aynaya yönlendirilmelidir.

Lavabodaki iyi aydınlatma, bir giyinme odası etkisi elde etmek için tüm ortamı aydınlatmak için yeterli olmalıdır, dağınık ışığın emisyonu ve% 20'lik maksimumda doğrudan bir ışık bileşeni ile verilir.

Bir otelin ortak alanlarında ne tür bir ışık kullanılmalı?

Ortak alanlarda, çevreye özel çözümlerle, ışığı otelin mimarisine entegre ederek ilginç aydınlatma efektleri oluşturabilirsiniz.

Çok geniş alanlar için, estetik etkiye sahip iki veya daha fazla avize öneriyoruz, daha samimi alanlar için ise süspansiyonları tercih etmek daha iyi olacaktır.

Aydınlatma bir otel barı için nasıl mükemmel hale getirilir

Barın atmosferi, konuklara rahatlama anları sunmak ve rahat bir atmosfer sunmak için sarıcı ve dinlendirici olmalıdır. İyi renk oluşturma ve ışık kontrolü için, ışıkların müşterilerin gözlerini kamaştırmasını dikkatlice önlemektir.

Daha çeşitli görsel efektler oluşturun, örneğin LED sistemleri renk değiştirici ile, otelin hedeflendiği hedef daha genç bir kitleden oluşuyorsa, kazanan karttır.

Otel konferans salonları için özel ışıklar ve çözümler

Toplantılar, atölye çalışmaları ve resmi iş etkinlikleri için kullanılan bu ortak alan için, Bu alanı işgal edenlerin gözlerini uyarabilen ve yük getiremeyen, ayık bir tasarıma sahip bir tür enerjik dekoratif aydınlatma gereklidir.

Bu durumda, odaya pratik ve aşırılıklardan arındırılmış bir görünüm kazandırmak için duvarların çeşitli noktalarına yerleştirilecek apliklerin tercih edilmesi mümkündür.

Dinlenme alanı için en iyi ışıklar

Hemen koridorlardan başlayalım: alçaklara yönelik duvar işaretleyicileri kullanarak, müşterinin göz kamaştırmadan kendini yönlendirmesine yardımcı olacaktır.

Duvarlara düşen ışığı bıraktıkları tavandaki mobilyalara veya peçelere / kepenklere yerleştirilen dekoratif ışıklar ise her zaman yumuşak ve dolaylı bir etki yaratır.

Aydınlatma, müşterinin oteldeki deneyiminin algılanmasında temel bir rol oynar: ışığı, müşterileri nasıl yönlendirdiği ve gözlerinde kazınmış olarak kaldığı konusunda dinlenme alanının iletkeni olarak düşünmeniz gerekir.

SPA ve wellness alanına ışık vermek

Bir otel SPA'sının aydınlatmasını tasarlarken, Bu alan özel dikkat gerektirdiğinden, bu alanı yapının geri kalanından ayırmak gerekir.

Kaçınılması gereken en yaygın hata, aşırı miktarda ışık yerleştirerek çok fazla aydınlık gövdeyle zenginleştirmektir, bu da ulaşılabilecek temel sonucu tehlikeye atma riski taşır: müşterilerin rahatlaması.

Bu alanda dikkati nicelikten ziyade ışığın kalitesine odaklamak gerekir.

Ortam misafirperver, konforlu olmalı ve müşterinin evde diğer ortamlardan daha rahat hissetmesine yardımcı olmalıdır, çünkü burası mümkün olan en rahat hissetmek istediği yerdir.

Dinlenme alanına giren konukların uzağı görmelerini sağlayan aydınlatmaya ihtiyaçları yoktur. Birkaç lüks (metrekare başına lümen), insanların tüm alanda aynı anda rahatlamalarını ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak için yeterlidir.

Bu nedenle, dinlenme alanlarında, ışığın herhangi bir parlama olmadan yumuşak ve dolaylı olması önemlidir: 10 ila 20 lüks arasındaki aydınlatma müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olacaktır.

Ayrıca, ışığın minimum 2700K ila maksimum 3000K arasında değişen sıcak bir renk sıcaklığına sahip olması iyidir.

Yeni LED teknolojileri ile müşterinin ışığın hem miktarını hem de rengini kişiselleştirilmiş bir şekilde modelleyebileceği ayarlanabilir bir aydınlatma sistemi kurmak mümkündür.

Duşlar için en uygun lambalar nelerdir?

Duşlar için ayrılmış alanlarda, belirli lambalarla dolaylı ışık elde etmek mümkün değilse, ışık kaynaklarını duvarlara doğru yönlendirmek gerekecektir.

Bu, konfor görselliğinden ödün vermeden çok düşündürücü bir atmosfer yaratmanıza izin verecektir.

Renk terapisi için RGB (kırmızı, yeşil ve mavi) renkli LED ışığı da kullanabilirsiniz.

Duşlar için ayrılmış alanlarda, belirli lambalarla dolaylı ışık elde etmek mümkün değilse, ışık kaynaklarını duvarlara doğru yönlendirmek gerekecektir.

Bu, konfor görselliğinden ödün vermeden çok düşündürücü bir atmosfer yaratmanıza izin verecektir.

Renk terapisi için RGB (kırmızı, yeşil ve mavi) renkli LED ışığı da kullanabilirsiniz.

Havuz kenarı nasıl aydınlatılır

Yüzme havuzunun aydınlatılmasına gelince, En iyi çözüm, su altı aydınlatma sisteminin hem estetik hem de işlevsel olduğu seviyededir.

Duşların aydınlatılmasında olduğu gibi, gerektiğinde beyazı dağıtma imkanı sunan renkli (muhtemelen RGB + W) yüzme havuzu için LED'leri seçmeye değer.

Masaj odası için ideal ışık kaynakları nasıl seçilir

Masaj alanları, dolaylı veya filtrelenmiş LED aydınlatmaya, yumuşak ışıklara, çok düşük yoğunluklu ve her şeyden önce çok sıcak bir şekilde daldırılmalıdır, çünkü müşterinin rahatlaması ve tamamen rahat hissetmesi önemlidir.

Ayrıca bu alanda, kısıcılar aracılığıyla parlaklık yoğunluğunun kişiselleştirilmiş bir şekilde ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde, operatör müşterinin kişisel ihtiyaçlarına göre masaj türüne göre en uygun atmosferi seçebilir.
Bu çözüm idealdir, çünkü bir masaj devam ederken, düşük ışıkta tutulabilir ve odayı temizlemek için sadece arttırın.

Dış avluyu aydınlatmak için hangi lambalar en uygunudur?

Konuk deneyimi, dış mekanlarda kullanma ve mükemmel görünürlüğün tadını çıkarma fırsatı verilirse daha da benzersiz hale gelecektir.

Dış avlulu bir konaklama tesisinin aydınlatma sistemini tasarlıyorsanız, yumuşak ve hafif parlaklığa sahip lambaları seçin.

Bahçe için ideal parlaklık derecesi nedir?

Otelin açık alanlarında, yeşil alanların doğru aydınlatma ile geliştirilmesi de önemlidir.

Bu durumda, misafirlere yürüyüşlerinde rehberlik edecekleri ve eşlik edecekleri zemin lambalarını takarak hafif yollar oluşturabilirsiniz.

Benzersiz oteller için aydınlatma ipuçları

Kelimenin kendisinin de söylediği gibi, sıra dışı bir otel standart bir otelin tam tersidir ve anahtar kelime, hatasız, benzersizliktir.

Sıra dışı oteller, turistlere benzersiz teklifler sunabilen ve her zaman farklı olan, sıra dışı atmosferler yaratmayı başaran tüm otellerdir.

Tam olarak çeşitlendikleri özellikler nedeniyle, Bu otellerin doğru ve çalışılmış aydınlatmaya ihtiyacı vardır.

Büyük otellerin cepheleri ve lobileri genellikle dikkat çekmeyi ve yapının cazibe gücünü arttırmayı, hem dışarıda hem de içeride bir karşılama, misafirperverlik ve sınıf duygusu yaratmayı amaçlayan sanat aydınlatma teknikleri eserleriyle karşılaştırılabilir.

Senografik aydınlatma efektleri oluşturabilmek bir zorunluluktur. Bu tür bir sonuç elde etmek için, dekoratif ışık gövdelerini veya renkli ışıkları stratejik bir şekilde konumlandırabilir veya yine düşündürücü atmosferler yaratmak için kontrastları artırabilirsiniz.

Bu şekilde, otelin estetik ve işlevsel benzersizliği arttırılabilir ve ayrıca konuklar ve personel için maksimum görsel ve duygusal konfor garanti edilebilir.

Bir oteli modern bir tarzda aydınlatmak için orijinal fikirler

Günümüzde, bir otel artık yalnızca turistik konaklama yeri değildir, ancak ortak çalışma, çalışma alanı, öğrenci yurdu, kitapçı, mağaza, meydan, buluşma noktası vb. gibi çeşitli farklı etkinliklere yönelik alanları temsil edebilir.

Bu tür bir otel, yalnızca yemek yemek ve uyumak gibi bir yapı alıcısının gerektirdiği klasik işlevleri garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda perakende satış alanlarına ve kitapçılara, bira fabrikalarına ve temalı dükkanlara kapıları açarak çok görevli bir yapı oluşturur. Bu, bir ticari çağrışım daha kiralamak ve geleneksel otelinkinden çok farklı olmak anlamına gelir.

Ortamları ve ışığı tasarlarken, giderek daha fazla tasarımcı kesinlikle otellere özgü ortamlardan ilham alıyor: birçok fikir, tiyatrolar ve sanat galerileri gibi diğer yer türlerinden ödünç alınıyor veya daha da ilgi çekici bir ortam oluşturmak için çeşitli ortamların ustaca bir karışımına başvuruyor.

Seçkin bir otel için dekoratif aydınlatma nasıl kullanılır

Bir otel bir hikaye anlatabildiğinde, misafirlerini her zaman benzersiz ve duygusal olarak ilgi çekici hikayelere ve canlı deneyimlere sokabilir.

Bir otelin anlatabileceği hikayeler, yerle, otel konaklama tesisinin sahipleriyle çekmek istediğiniz müşteri türü için özel olarak tasarlanmış hikayelerle ilgili olanlardır.

Burada şehrin güzellikleri, restoran ve spor salonu gibi otelin odalarına ve diğer alanlarına girer: harika fotoğraf görüntüleri, konukların doğrudan otelin duvarlarında yer, tarih ve şehrin cazibesi arasında bir yolculuğa çıkabilecekleri hikaye anlatımını yaratır.

Stili geliştirmek için, aydınlatma çok karakteristik olmalı ve çevreye benzersizlik ve özgünlük bağışlamalıdır.

Net bir jenerik ışık, ancak çok yoğun olmayan ve konukları dahil edebilen vurgu ışıklarının kullanılması, ışık ve gölge arasındaki oyunun akıllıca ve stratejik bir kullanımıyla hikayenin anlatı ipliğine dikkat çekiyor.

Tercih edilmesi gereken her zaman geçerli bir çözüm, konukların seviyeleri ve ışıkları istedikleri aydınlatma moduna göre ayarlayabilmeleri için belirli bir ışık değişkenliği marjına izin vermektir.

Teknolojik bir oteli aydınlatmak için hangi lambaları seçmeli?

Ev otomasyonu, rezervasyon motorları ve en yeni nesil yönetim yazılımı, her konaklama tesisinin içine entegre edebilmesi gereken araçlardır.

Giderek daha fazla hiper bağlantılı ve deneyimlerini gerçek zamanlı olarak paylaşmaya istekli olan "dijital" misafirlerehem dijital ihtiyaçlarına gerekli konforları, hem de hangi içeriği yakalayabileceklerini ve kendi çevrimiçi topluluklarıyla paylaşabileceklerini sunabilmek gerekecektir.

Müşteri deneyiminin iyileştirilmesi olarak, akıllı telefon kelimenin tam anlamıyla anahtardır.

Bir otel misafirinin, otel tarafından sağlanan özel bir uygulama aracılığıyla odalarını telefonla açmasına ve yatak odasının aydınlatmasını kontrol etmesine izin veren birçok çözüm vardır; bu, şimdi birçok kurulum üreticisi tarafından sağlanan ve birçok tasarımcı tarafından desteklenen ve konukların yoğunluğu, rengi ve diğer aydınlatma efektlerini de ayarlamalarına olanak tanıyan bir çözümdür.

Eko-sürdürülebilir bir oteli aydınlatmak için mükemmel çözümler

Eko-sürdürülebilir çözümler genellikle önemli ölçüde enerji tasarrufuna yol açar: konaklama tesislerinin özellikleri nedeniyle, elektrik aydınlatma tüketimi en pahalı kalemlerden biridir.

Bu nedenle, otellerin modern tasarımında en çok öne çıkan trendlerden biri, oda doluluk sensörleri ile birlikte iç aydınlatmanın yoğunluğunu buna göre ayarlayarak dış ışığın değişimine uyum sağlayan gün ışığı sensörlerinin varlığıdır.

İşgal altındaki ortamlara bağlı olarak ışığı otomatik olarak açıp kapatabilmek ve ışık demetinin yoğunluğunu doğal ışığa göre ayarlayabilmek, bu sensörleri enerji tasarrufu için son derece işlevsel araçlar haline getirir: hem çevreye saygı hem de otelin ekonomisi için en uygun çözüm.

Aydınlatmanın bir otelin toplam elektrik harcamasını en çok etkileyen ses gibi göründüğünü gördükten sonra, gereksiz tüketimi azaltan teknolojilere yatırım yapmak uygundur.

İyi bir örnek, odada kimse olmadığında ışıkların kapalı olduğundan emin olmak veya doğal ışık yeterince ortaya çıktığında aşırı aydınlatma seviyesinden kaçınmaktır.

Az önce görüntülenen iki tür sensöre ek olarak, piyasada daha fazla teknoloji ve otomatizm, tüketim enerjisini sınırlamak için gerçek bir avantaj sağlayabilir.

Ayrıca, farklı kaynaklardan kaynaklanan tüketimi takip eden ve daha sonra genel elektrik tüketimini analiz etmeye ve optimize etmeye izin veren izleme araçlarını benimseme olasılığı da vardır.

Oteller için aydınlatma: bir tasarım nasıl tamamlanır

Gördüğümüz gibi otel misafirleri iyi bir karşılama almayı, ortak alanlarda dinlenmeyi, konforlu ve teknolojik bir odaya sahip olmayı, pratik ve fonksiyonel çalışma ortamlarını kullanabilmeyi beklemektedir.

Otel aydınlatma projeniz, müşteriye geri dönmeye motive eden olumlu bir deneyim sunmak için ortamların her birinde doğru ışığı sağlamalıdır.

Tüm duygusal nüansları şımartabilecek ve çeşitli ortamları dinamik bir şekilde özelleştirebilecek farklı atmosferler yaratmanıza olanak tanıyan LED ışıkları seçebilirsiniz.

Ayrıca, hem doğası gereği enerji tüketiminde önemli bir azalmaya yol açarlar, hem de aydınlatmanın yoğunluğunu günün çeşitli saatlerinde ayarlamanıza izin verir, her zaman yapay ışık ve doğal ışık arasında en uygun oranı sunarlar.

Otel yavaş yavaş kendini müşterinin gözüne sunar, onu takip eden bir yolu takip eden yavaş yavaş çeşitli ortamları keşfetmenize yol açar.

Resepsiyonda, otelin misafirperverliği ve tarzı hakkında ilk izlenimi edinirsiniz, bu nedenlesalonun genel aydınlatması, resepsiyon noktasını tanınabilir hale getirmeli ve sezgisel olarak odalara ve ortak alanlara erişimi özetlemelidir.

Koridorlarda, aydınlatma geometri ile uyumlu hale getirilmelidir, aslında tavanın daha yüksek görünmesini sağlayabilir, tünel etkisine karşı koyabilir ve uzunluk algısını değiştiren yatay ışık kesimlerinin kullanılmasıyla yolu daha dinamik hale getirebilir.

Dikey aydınlatma insanların tanınmasını kolaylaştırır ve arkadan aydınlatmalı paneller oda numarasını tanımayı kolaylaştırır.

Odada, aydınlatma normalde misafiri oynattığı okuma, TV izleme, internete erişme, rahatlama gibi çeşitli işlevleri desteklemelidir.

Bunu mümkün kılmak için, kolayca yorumlanabilen tek bir komut çok işlevli kullanmak en uygunudur, böylece her zaman doğru ışık seviyesini ayarlayabilir ve alabilir.

En yenilikçi otellerin, akıllı telefon aracılığıyla odayı açmasına ve klima, ışığın yoğunluğu ve rengi, kepenkler gibi tüm elektrik hizmetlerini düzenlemesine izin veren özel uygulamalar sağladığını da gördük.

Banyoda, ayna aydınlatması çok önemli bir rol oynar, çünkü her ayrıntıyı iyi tanımlama yeteneği sunar.

Ortak alanlarda, ışıklar mimari ve mobilyalarla bütünleşmelidir. Dinlenme alanı ve masaj alanı ne kadar uzun süre ile ilgili olursa, konuklara her şeyden önce tamamen rahat hissetme hissi ile verilen maksimum rahatlama seviyesini sağlamak için yumuşak bir ışın ve sıcak bir tonla ışık kaynaklarını kullanarak alanları nasıl aydınlatacağınızı bilmelisiniz.

Otel aydınlatmasının tam tasarımındaki anahtar kelimeler şunlardır:

  • Çeşitlilik
  • Konsept
  • Ekonomi
  • Çoklu işlevsellik

Açıkçası, tüm konaklama yerlerinin olmazsa olmaz unsuru olması gereken konforu asla ihmal etmeden.

Planladığınız otelin müşterilerin ilk tercihi olabilmesi için, otelin oluştuğu her bir bölüm için benzersiz ve işlevsel bir tasarıma sahip bir iç ve dış ışık konsepti yapılandırabilmeniz gerekir.

Konukların hafızalarına kazınmış olan şey aydınlatmadır, çünkü ışığın kendisi, müşterilerin algısal deneyimlerine karar verebilen unsurdur, bu da oteldeki konaklamayı değerlendirmeleri için temel bir faktördür.

Yapının konseptini ana hatlarıyla belirtin ve uygun şekilde yaratıcı aydınlatma ile özelleştirin, her türlü ihtiyacı karşılayacak çözümler seçin: bu, misafirler için geri dönmeleri için onları motive edecek kadar hoş bir deneyim ile sonuçlanacaktır.

Otelin her alanının, belirlendiği faaliyetler için özel bir aydınlatmaya ve işlevselliğe ihtiyaç duyduğunu daima unutmayın.

Otelin karakterini dışarıdan en iyi şekilde tanımlamak için aydınlık gövdeleri seçin ve ardından yatak odaları da dahil olmak üzere iç mekanların her birinde bu stilistik çizgiyi korumaya odaklanın.

Hafif göz alıcı oyunlar yaratmak için entegre edilecek farklı lambaları tercih edebilirsiniz, böylece alanları rahatlama alanının açıkça dışında mümkün olduğunca az statik hale getirebilirsiniz.

Burası rahatlamak için kullanılan alan olduğundan, yumuşak aydınlatma ve dinamik olmayan seçim konuklara huzur ve sessizlik hissi verecek ve daha eksiksiz rahatlamalarını kolaylaştıracaktır.

Bununla birlikte, bu eksiksiz tasarım kılavuzunu izlerseniz, otel aydınlatması size çok daha basit olacaktır: mümkün olduğunca titiz bir proje oluşturmak için bu makalede gözlemlediğimiz çeşitli özellikleri hatırlatan anahtar kelimeleri hatırlayın.

Çeşitli otelleri farklılaştıran yenilikçi trendler, otellerin konsept çeşitliliğini artıran ışık olacağından, öngörmeniz gereken aydınlatma türü için belirleyicidir. Bu anlamda, bu nedenle, ne tür bir otel olduğunu, karakteristik unsurlarının neler olduğunu ve müşterinizin vizyonuyla evlenebilecek belirli bir proje yaratmanız için gerekli olan ne tür bir müşteriyle iletişim kurmayı planladığını anlamak.

Bu nedenle, eksiksiz bir proje oluşturabilmek için, şimdiye kadar görülen tüm noktaları stratejik bir şekilde birleştirmeniz, otel aydınlatma projenizi tüm parçalarında gerçek bir başarı haline getireceğinden emin olduğunuz tüm özellikleri entegre etmenin en uygun yolunu bulmanız gerekecektir.